luni, 31 martie 2014

Text argumentativ "Castigul poate duce la pierzare"

A aspira la o conditie mai buna si a lua atitudine pentru a nu ramane intr-o situatie mizera este un lucru care necesita curaj,vointa si care implica si dorinta omului de a trai mai bine.
Un prim argument ar fi faptul ca si lucrurile bune ne pot face rau daca sunt supuse exageratului,a lua atitudine pentru a trai mai bine,pentru a fi cineva in viata,nu este un lucru rau ,dimpotriva. Dar atunci cand se ajunge cu acest lucru la extrem ,trece in categoria opusa si intr-un fel sau altul ne va dauna.
Un al doilea argument este acela ca dorinta dupa mai bine ar trebui sa existe in fiecare dintre noi,dar odata cu acest lucru si ambitia si perseverenta. Trecand de cealalta parte si intrand  intr-o alta categorie este important sa avem grija  cat de departe ajungem cu acest lucru.
Pentru ca odata ce conditia a inceput sa se imbunatateasca ,si sa cresca pana in acel punct in care nu se mai opreste,in ciuda faptului ca la inceput duceam lipsa de tot,iar dupa nu ne mai lipseste nimic,continuam sa urcam si sa uitam sa ne oprim.
Ei bine,alt argument ar putea fi faptul ca acest lucru ne poate aduce suferinta intr-un fel sau altul.
Munca nu va face rau niciodata ( exceptand situatiile oamenilor care sufera de diverse boli) dar munca in exces va dauna intotdeauna.
Poate nu imediat ,dar oboseala se va acumula si la un moment dat o vom simti pe toata.
De asemenea sanatatea nu este doar unul din lucrurile pe care nu le putem pierde ,ci si scaderea afectivitatii ce o vom primi din partea celor din jur.
In concluzie,nu intotdeauna trebuie sa ne multumim cu ceea ce avem ,intotdeauna putem visa la un viitor stralucit,dar sa nu uitam ca atunci cand ajungem la acel punct trebuie sa ne oprim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu